Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Program spisateljskog rezidencijalnog boravka austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u Muzejskoj četvrti (Museumsquartier) u Beču: natječaj za 2019.

.

641 bmeiaAustrijsko Savezno ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove i u 2019. nastavlja svoj rezidencijalni program za autorice i autore iz jugoistočne Europe. S novim natječajem program se proširio i na druge zemlje srednje i jugoistočne. Rezidencijalni program počinje od 1. siječnja 2019. u trajanju od dva mjeseca za svaki boravak.

Natječaj „Prava pravcata istina– književno prevođenje s mladima“

.

610 echt absolutU sklopu projekta Prava pravcata istina– Književno prevođenje s mladima– zajednička inicijativa Književnog kolokvija Berlin i Njemačkog fonda za prevođenje – traži se dvanaest profesionalnih prevoditelj/ic/a koji se zanimaju za rad s mladima. Cilj je razvoj struktura i edukativnih programa kako bi se mladim ljudima iznad dvanaest godina približio jezično-kreativni proces prevođenja i praktičnim vježbama proširila njihova čitalačka i spisateljska kompetencija. Prijave na natječaj traju do: 15.04.2018