Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Potpore za publikacije slovenskih autorica/autora

.

504 slowenienSlovenska javna agencija za knjigu JAK raspisala je natječaj za dodjelu potpora za objavljivanje slovenskih autorica i autora u zemljama njemačkog govornog područja. Prijave se mogu poslati do 1. veljače 2017. Program potpore koncipiran je za izdavače njemačkog govornog područja. Potpora se daje za 50% troškova projekta i do 11.000 eura. Projekti koji su dobili potporu moraju se ostvariti do 30.09.2018. U troškove se ubrajaju prijevod, lektura, tisak, slaganje manuskripta/dizajn i marketing.

Stipendija Paul Celan u Beču 2017./18.

.

325 paul celan ausschreibungInstitut für die Wissenschaften vom Menschen/Institut za znanost o čovjeku (IWM) raspisao je novi natječaj za 2017./18. za Stipendiju Paul Celan za prevoditeljice i prevoditelje. Program podupire prijevode tekstova koji spadaju u kanonsku književnost te prijevode ključnih suvremenih djela s područja humanističkih i socijalnih znanosti te znanosti o kulturi, i to s istočnoeuropskih te zapadnoeuropskih jezika ili između dva istočnoeuropska jezika. Natječaj za tromjesečnu do šestomjesečnu stipendiju u Beču traje do 6. veljače 2017.

„Prishtina has no river“ – natječaj za rezidencijalne stipendije za 2017.

.

500 pristinaQendra Multimedia u suradnji s TRADUKI-jem i Goethe-Institutom objavio je natječaj za  šest novih rezidencijalnih stipendija za četverotjedni boravak u sklopu programa „Pristhina has no river“. Na natječaj se do 20. siječnja 2017. mogu javiti spisateljice/spisatelji i prevoditeljice/prevoditelji iz jugoistočne Europe (Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Rumunjske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije) te iz Njemačke.