Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Književni rezidencijalni boravak: Natječaj “Reading Balkans 2018”

.

572 balkanRezidencijalni programi u Beogradu, Novom Mestu, Prištini, Sarajevu, Skopju, Splitu i Tirani, koje podupire TRADUKI, od 2018. dodatno će podupirati Europska unija u sklopu programa Creative Europe. Zainteresirane spisateljice i spisatelji iz Jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovenije) mogu se do 25. listopada 2017. prijaviti na natječaj za rezidencijalne stipendije. Ukupno će se financirati 21 četverotjedna stipendija u razdoblju od 1.ožujka do 31. srpnja.

Umjetnički rezidencijalni programi 2018. u Austriji

.

561 residenceUred austrijskog saveznog kancelara u suradnji s KulturKontaktom Austria daje 50 rezidencijalnih stipendija za 2018. u Austriji (Beču i Salzburgu). Cilj rezidencijalnih stipendija je upoznavanje s austrijskom umjetničkom i kulturnom scenom te uspostavljanje kontakta s austrijskim umjetnicima. Nude se posjeti galerijama, ateljeima i muzejima, kontakti s književnom i izdavačkom scenom te pristup glazbenom životu Beča i Salzburga.

U jesen počinje novi spisateljsk rezidencijalni program u Cetinju – natječaj traje do 10. kolovoza

.

555 cetinjeS „ Književnom rezidencijom u Cetinju – pisci u povijesno glavnom gradu“  širi se ponuda spisateljskih rezidencijalnih programa koje podupire TRADUKI. Zainteresirane autorice i autori te prevoditeljice i prevoditelji iz Jugoistočne Europe  mogu se odsad prijaviti za boravak u Crnoj Gori. U suradnji s TRADUKI-jem izdavač Otvorenikulturniforum (OKF) raspisao je natječaj za tri stipendije za mjesece rujan, listopad i prosinac. Natječaj traje do 10. kolovoza 2017.