Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Novi TRADUKIJEV rezidencijalni program u Bukureštu

.

703 ausschreibungU suradnji s Muzejom rumunjske književnosti u Bukureštu (MNLR) TRADUKI nudi autoricama i autorima, prevoditeljicama i prevoditeljima prvi put dva rezidencijalna boravka u Bukureštu. Na natječaj se mogu javiti spisateljice i spisatelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije te prevoditelji koji prevode s rumunjskog na njemački, ili na jedan od jezika prethodno spomenutih zemalja. Stipendija nudi 800 eura i smještaj u Bukureštu. Natječaj traje do 25. lipnja 2019., kandidati za rezidencijalni boravak na jesen u Bukureštu izabrat će se 1. srpnja.

Raspisan natječaj za nove stipendije „Prishtina has no river 2019.“

.

500 pristinaU suradnji s TRADUKI-jem Qendra Multimedia raspisao je novi natječaj za rezidencijalne stipendije u sklopu Programa „Pristhina has no river“. Za četverotjedni boravak u Prištini (u rujnu, listopadu ili studenom) mogu se natjecati spisatelji-ce i prevoditelji-ce iz jugoistočne Europe. Stipendija obuhvaća korištenje  potpuno opremljenog stana, putne troškove i novčani iznos od 700 eura. Natječaj traje do: 15. ožujka 2019.

„Emerging Writer on Tour“ 2019./2020.: natječaj za poticaje mladim autoricama/autorima

.

673 ausschreibungU suradnji s Cúirt International Festival of Literature (Irska) i Festivalom svjetske književnosti  izdavača Fraktura (Hrvatska) Međunarodni književni festival Vilenica (Slovenija) objavio je natječaj za projekt „Emerging Writer on Tour“. Na natječaj se mogu javiti mlade spisateljice i spisatelji (do 35) iz svih zemalja koje sudjeluju  u programu EU-a Creative Europe. Projekt obuhvaća posjet svim trima festivalima u sve tri zemlje te desetodnevni rezidencijalni boravak. Rok za prijavu je 18. veljače 2019.