Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Program spisateljskog rezidencijalnog boravka austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u Muzejskoj četvrti (Museumsquartier) u Beču: natječaj za 2019.

.

641 bmeiaAustrijsko Savezno ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove i u 2019. nastavlja svoj rezidencijalni program za autorice i autore iz jugoistočne Europe. S novim natječajem program se proširio i na druge zemlje srednje i jugoistočne. Rezidencijalni program počinje od 1. siječnja 2019. u trajanju od dva mjeseca za svaki boravak.

Autorica/autor na raspolaganju imaju stan u Muzejskoj četvrti u Beču. Mjesečno dodatno dobivaju 1.050 eura. Prilikom dolaska u Beč Quartier21 zadržava kauciju od 500 eura, koja se vraća prilikom odlaska.

Na natječaj se mogu javljati zainteresirane autorice i autori iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Kako bi mogli ući u izbor za odabir za rezidenciju autorice/autori moraju predočiti publikacije na svom materinskom jeziku, a preduvjet je i da u posljednje tri godine nisu bili na nekoj stipendiji za spisatelje u Beču.

Natječaj se sastoji od životopisa, popisa objavljenih djela, popisa djela prevedenih na njemački (ako ih ima) i motivacijsko pismo. Dokumenti s nazivom „Writer-in-Residence 2019“ šalju se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave se već zaprimaju.

Bewerbungsformular