Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Eins im Andern

Schwitter, Monique.

574 schwitter jedno u drugomJedne večeri dok googla svoju prvu ljubav umjesto da piše, glavni lik saznaje da se njezina bivša ljubav bacila s osmog kata kroz prozor. Prije gotovo pet godina. Šokirana je, koliko tim samoubojstvom toliko i činjenicom da joj taj čovjek uopće nije nedostajao. No sad joj je za vratom, možda i više nego dok je bio živ.

Što je to ljubav? Kako to da se može odjednom pojaviti i isto tako otići? Kamo odlazi, kad odlazi? Što je zapravo s njezinom trenutačnom ljubavlju? On sjedi u svojoj sobi, provjerava mailove ili gleda televiziju.

Glavna junakinja u romanu Monique Schwitter započinje istraživati povijest svojih ljubavi:  o svojoj ljubavnoj biografiji piše na primjeru dvanaestero muškaraca, koji s apostolima, poslanicima vjere i ljubavi imaju puno više zajedničkog od samog imena. To su gotovo mitske skice muškaraca, koje autorica svojim pisanjem ispunjava ljubavlju, životom i poviješću. A kako njezina priča odmiče, u prvi plan sve više nadire okvirna priča, njezina trenutačna ljubavna situacija, koja polako počinje dominirati radnjom romana.

Roman Eins im Andern Monique Schwitter u hrvatskom prijevodu (probni ulomak ) Helen Sinković s naslovom Jedno u drugom objavio je izdavač  OceanMore iz Zagreba.