Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Džo Frejzer i 49+24 pesme

Valjarević, Srđan .

462 valjarevic joeFotografski i precizno, komunikativno i bez kiča ili sklonosti metaforama Srđan Valjarević, koji je postao kultnim pjesnikom cijelog jednog naraštaja, u ovoj zbirci opisuje svoj život autsajdera koji je sam odabrao. Njegova poezija uspostavlja izravan kontakt s čitateljem i stvara dojam površne fotografije. No, pogledamo li malo bolje, povijesni i društveni kontekst, psihološka pozadina i aktualna srpska pjesnička scena otkrivaju složenije slojeve njegove lirike.  

Zbirka Džo Frejzer i 49+24 pesme Srđana Valjarevića u slovenskom prijevodu (probni ulomak) Urbana Vovka s naslovom Joe Frazier in 49 (+24) pesmi objavljena je kod izdavača LUD Šerpa iz Ljubljane.

Početak pjesničke biblioteke tradukita poezio

28_tradukitaU suradnji s bečkim izdavačem Edition Korrespondenzen TRADUKI je 2010. započeo  biblioteku poezije tradukita poezio, u kojoj su predstavljeni značajni pjesnici iz Jugoistočne Europe koji su prvi put prevedeni na njemački. Sve zbirke poezije iz te biblioteke dvojezično su izdane, prvorazredno prevedene i pomno uređene.