Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Prevoditeljska kuća Looren

.

looren_aussen
Prevoditeljska kuća Looren
Drage prevoditeljice, dragi prevoditelji

Boravak u prevoditeljskoj kući Looren omogućit će vam da se u idealnim uvjetima za rad potpuno usredotočite na svoj prevodilački projekt i istovremeno razmjenjujete iskustva s kolegicama i kolegama iz cijelog svijeta.U sklopu "Moving Words", središnjeg projekta Pro Helvetia za subvencioniranje prevoditelja (2009.-2011.), svoju su suradnju intenzivirali švicarska Zaklada za kulturu i prevoditeljska kuća Looren. Njihov je zajednički cilj da u što više zemalja posreduju u prevođenju djela švicarske književnosti na što više jezika te taj prevoditeljski rad potiču i prate.


Švicarska zaklada za kulturu Pro Helvetia novčano potpomaže radne boravke prevoditeljica i prevoditelja. Zahtjev za financijsku pomoć možete podnijeti, ako prevodite djelo nekog švicarskog književnika ili švicarske književnice ili imate švicarsko državljanstvo, tj. živite u Švicarskoj barem dvije godine.

Zahvaljujući velikodušnoj pomoći zaklade Pro Helvetia organizirat će se i dodatne radionice te i nadalje svake godine dodjeljivati Loorenove stipendije za prevoditelje.

Sve natječaje i informacije naći ćete na našem Websitu.

 

traduki partners 2014 d