Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

TRADUKI na Sajmu knjiga u Beču 10

.

39_wien
U studenome je u Beču održan međunarodni sajam Buch Wien 10 a u sklopu njega i tjedan predstavljanja pisaca. U skladu s ulogom Beča kao mostom koji povezuje posebna se pozornost poklonila književnosti iz Jugoistočne i Srednje  Europe. Kao i  prošle godine TRADUKI kao partner  KulturKontakt Austria obogatio je program nizom književnih događanja.

TRADUKI na Sajmu knjiga u Tirani

.

38_tirana
U suradnji s mnogobrojnim partnerima iz jugoistočne Europe TRADUKI je na 13. Sajmu knjiga u Tirani predstavio niz novih publikacija koje su objavljene zahvaljujući programu poticaja.  Zajedno s nakladnikom Ideart TRADUKI je čitateljskoj publici između ostalih predstavio i albanski prijevod romana Oči Ede Popovića.

Milo Jukić kao gost splitske književne večeri "Tribina Traduki"

.

37_split
17. studenog 2010. u Splitu je održana još jedna književna večer u sklopu "Tribine Traduki". Gosti Milo Jukić, Elvis Bošnjak i Nebojša Lujanović diskutirali su o temi "Život sa sumnjama ‒ vrijeme u kojem smo jedni drugima postali stranci". Pod vodstvom Jasena Boke razgovarali su o financijskom aspektu pisanja i ulozi umjetnosti u potrošačkom društvu.

traduki partners 2014 d