Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Ispis

Traduki u Bugarskoj

.

sofia_battaglia
Uvodni govor na svečanoj ceremoniji u palači kulture
Dr. Jakub Forst-Battaglia iz austrijskog Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove u sklopu TRADUKIJEVA posjeta sajmu knjiga u Sofiji 2. prosinca održao je uvodni govor na svečanoj ceremoniji u palači kulture. Udruga bugarskih izdavača na sajmu je organizirala niz zanimljivih susreta između bugarskih izdavača i TRADUKIJEVU prezentaciju koju su osmislile Annemarie Türk (KulturKontakt Austria), dr. Alida Bremer (S. Fischer Stiftung) i dr. Jakub Forst-Battaglia.
Ispis

Međunarodni festival poezije u Albaniji

.

poeteka_buehne
Disuksija s muzičkom pratnjom
TRADUKI je također potpomogao Međunarodni festival lirike Poeteka, pobjednik Cult Academy Award za "najbolji kulturni događaj godine ". Na festivalu se susrelo mnogo autora iz Jugoistočne Europe, budući da festival ima regionalno težište. Posjetili smo Berat, Durres, Elbasan i Tirano. Ovdje možete saznati više o tom vrlo zanimljivom albanskom festivalu lirike.
Ispis

Međunarodni sajma knjige u Beču

.

wien_2009
Od 9. do 15. studenog 2009. Beč je bio u znaku knjige. TRADUKIJEV partner KulturKontakt Austria organizirao je u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Beču i dvije TRADUKIJEVE priredbe (12. i 13. studenog 2009.): Hrvatske bajke i Noć Tradukija.
Ispis

Traduki predstavljen u Splitu

.

split_kurs
Diskusija u prostorijama knjižnice
U sklopu dana njemačke kulture 04. prosinca u Hrvatskoj je i u gradu Splitu predstavljen projekt TRADUKI. 
Kulturno i umjetničko društvo KURS u gradskoj knjižnici „Marko Marulić" organiziralo je malu izložbu knjiga te tiskalo „TRADUKI-jeve novine" sa svim naslovima koji su objavljeni u Hrvatskoj.