Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Ispis

"Tribina Traduki" – Jesu li pisci uvijek dio manjine?

.

40_tribina
Smiju li se pisci prilagođavati dominantom diskursu? Mora li kreativna „manjina“ pratiti ukus "potrošačke većine "? Zašto je roman dominantna književna forma i mora li se biti pisac da se objavi roman? O tim i drugim pitanjima voditelj Jasen Boko diskutirao je 2. prosinca 2010. sa svojim gostima Miodragom Kojadinovićem, Aleksandrom Kardum i Zlatko Lukićem.
Ispis

TRADUKI na Sajmu knjiga u Beču 10

.

39_wien
U studenome je u Beču održan međunarodni sajam Buch Wien 10 a u sklopu njega i tjedan predstavljanja pisaca. U skladu s ulogom Beča kao mostom koji povezuje posebna se pozornost poklonila književnosti iz Jugoistočne i Srednje  Europe. Kao i  prošle godine TRADUKI kao partner  KulturKontakt Austria obogatio je program nizom književnih događanja.
Ispis

TRADUKI na Sajmu knjiga u Tirani

.

38_tirana
U suradnji s mnogobrojnim partnerima iz jugoistočne Europe TRADUKI je na 13. Sajmu knjiga u Tirani predstavio niz novih publikacija koje su objavljene zahvaljujući programu poticaja.  Zajedno s nakladnikom Ideart TRADUKI je čitateljskoj publici između ostalih predstavio i albanski prijevod romana Oči Ede Popovića.

traduki partners 2014 d