Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Program spisateljskog rezidencijalnog boravka austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u Muzejskoj četvrti (Museumsquartier) u Beču: natječaj za 2019.

.

641 bmeiaAustrijsko Savezno ministarstvo za Europu, integraciju i vanjske poslove i u 2019. nastavlja svoj rezidencijalni program za autorice i autore iz jugoistočne Europe. S novim natječajem program se proširio i na druge zemlje srednje i jugoistočne. Rezidencijalni program počinje od 1. siječnja 2019. u trajanju od dva mjeseca za svaki boravak.

Rezidencijalni stipendist Jerko Bakotin u Beogradu je sudjelovao u raspravi o „Deklaraciji o zajedničkom jeziku“

.

645 jerko bakotinNovinar i autor Jerko Bakotin iz Splita u lipnju je boravio na spisateljskoj rezidencijalnoj stipendiji u Beogradu. Tijekom njegova četverotjednog boravka u Beogradu ondje je održan deseti Festival književnosti KROKODIL. Na tom festivalu Jerko Bakotin je 16. lipnja sudjelovao u raspravi o „Deklaraciji o zajedničkom jeziku“. Zajedno s profesorom lingvistike Rajkom Glušicom i pop pjevačicom i novinarkom, Idom Priester, uz vodstvo moderatora Igora Štiksa raspravljao je o tomu u kojoj je mjeri deklaracija postigla svoj cilj. Pije te rasprave Jerko Bakotin je gostovao u jutarnjoj emisiji „Novi dan“ TV postaje N1.

traduki partners 2014 d