Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih

Alexander Moissi i umjetnost savršenog umiranja – putovanje s čitanjima kroz Kosovo

.

618 moissiNakon što je prištinski izdavač PA Verlag u albanskom prijevodu Feride Berishe izdao biografiju Moissi. Triest, Berlin, New York. Eine Schauspielerlegende [Moissi. Trst, Berlin, New York. Glumačka legenda] o glumačkoj-„superzvijezdi“ ranog 20. stoljeća, Alexanderu Moissiju (Izdavač Argon Berlin, 2000) novinara Rüdiger Schaper, autor je u travnju 2018. krenuo na putovanje Kosovom na kojem je čitao iz svog djela. Putovanje je financijski potpomognuo TRADUKI.

Susret TRADUKI-jevih partnera u Crnoj Gori

.

615 montenegroOd 23.-25. travnja partneri književne mreže TRADUKI našli su se na redovitom okupljanju  u Podgorici  i Cetinju. Na programskoj sjednici TRADUKI-jeva programska komisija odlučila je poduprijeti 45 novih prijevoda koji će biti objavljeni 2018. i 2019.

Beogradski pisac Miroslav Ćurčić na rezidencijalnom boravku „Tirana in Between“

.

614 miroslav curcicU ožujku ove godine u albanskom glavnom gradu prvi gost ovogodišnjeg rezidencijalnog programa „Tirana in Between“ bio je beogradski pisac Miroslav Ćurčić. Tijekom svog boravka sudjelovao je u kulturnom životu Tirane, posjetio je nekoliko gradova i uspostavio kontakte s tamošnjim prevoditelji/ca/ma i umjetnicama/umjetnicima. Svoje dojmove zabilježio je u svom pisanom i fotografskom dnevniku.

traduki partners 2014 d