Prijevodi s jezika Jugoistočne Europe te na i između njih
Ispis

„Pristhina has no river“: Ekaterina Petrova i Dinko Telećan na Književnom festivalu POLIP

.

545 panelU svibnju su organizatori spisateljskog od TRADUKI-ja potpomognutog rezidencijalnog programa „Prishtina has no river” ugostili Dinka Telećana (Hrvatska) i književnu prevoditeljicu, novinarku u kulturi i tumača Ekaterinu Petrovu (Bugarska). Oba gosta su tijekom svog četverotjednog boravka sudjelovali u međunarodnom Književnom festivalu POLIP, koji svake godine u glavnom gradu Kosova organizira Qendra Multimedia. Osim predstavljanja književnosti cilj festivala je ojačati povjerenje između zemalja balkanske regije traumatizirane ratom. Dinko Telećan predstavio se čitateljima u sklopu Festivala poezije u Peji.

Ispis

Zagreb Book Fest 2017.

.

544 book festS opsežnim programom Zagreb Book Fest u razdoblju od 22. do 28. svibnja oživio je kulturni život hrvatskog glavnog grada. Festival je organizirao izdavač Ljevak uz financijsku potporu TRADUKI-ja i drugih partnera. Književna događanja s čitanjima i radionice za djecu, predstavljanje novih knjiga, razgovori sa spisateljicama i spisateljima iz Austrije i drugih zemalja, razgovori filozofa i povijesna predavanja i diskusije te projekcije filmova i koncerti privukli su mnogobrojne goste iz zemlje i inozemstva. Središnja tema ovog trećeg Zagreb book festa bila je austrijska književnost i „fragilnost“.

Ispis

Književni festival PRO-ZA Balkan u Skopju

.

542 jergovicU Skopju je izdavač Ikona organizirao od 28. do 30. svibnja peti međunarodni Književni festival PRO-ZA Balkan. U sklopu festivalskog programa makedonskoj publici se predstavilo ukupno sedam proznih autora/autorica. TRADUKI je potpomognuo sudjelovanje Miljenka Jergovića, Nataše Kramberger, Vladimirs Pištala i rezidencijalnog stipendista Antona Baeva. Na Festivalu su gostovali i inozemni književni stručnjaci, koji su program „Skopje Fellowship“ iskoristili za uspostavljanje  kontakta s makedonskim autori/ca/ i izdavačima. Na kraju Festivala Miljenko Jergović dobio je ovogodišnju Nagradu PRO-ZA Balkan.

traduki partners 2014 d